Certificatul de naştere e iscălit în 1889, iar primul joc din istorie l-au început pe sistemul de pace, cu un 1-1 frumos, acasă, în faţa celor de la Brimscombe. Sunt 128 de ani de-atunci, dar băieţii de la Forest Green Rovers rămân în continuare verzi. Ba chiar, mai verzi ca niciodată.

Acu' vreo trei zile, pe 14 mai, copiii au fost pe Wembley. Nu să se plimbe, ci să joace playoff-ul de promovare în League Two, adică liga a patra engleză. I-au zăpăcit pe Tranmere, cu un 3-1 de poveste, iar Forest Green e pentru prima dată în "Football League", printre ăia cei mai şmecheri de prin Marea Britanie.

Oamenii au un stadion de un pic peste 5.000 de locuri, cam ca la Viitorul, dar abia 2.000 sunt cu scaune. Din 2011, de când patronatul a fost preluat de Dale Vince, şeful unui colos de energie electrică, Forest Green s-a transformat total.

Gazonul este eco, maşina de tuns iarba se hrăneşte doar cu energie solară şi rezolvă suprafaţa de joc noaptea, când nu deranjează pe nimeni, iar toate automobilele angajaţilor, v-aţi prins, sunt pe energie electrică.

În plus, meniurile fotbaliştilor sunt 100% vegane. De fapt, ca să fie mai clar ca niciodată, Forest Green este cel mai verde club de fotbal din lume, iar aici tot ce se face e pentru a conserva energia şi pentru a rămâne în prietenie deplină cu natura.

Nu-i complimentăm noi, asta le e deviza, după asta se ghidează oamenii. Şi, ca bonus, s-au apucat serios şi de fotbal, că doar promovarea asta n-a venit doar de la soare, nu?