Joacă fotbal. Privirea i se înceţoşează, colegii şi adversarii încep să se învârtă, sunetul dispare. Se prăbuşeşte şi nu mai ştie nimic. Totul e negru. E dus de urgenţă la spital, iar aparatele indică aceleaşi lucruri ca la un om mort. Adică nu indică nimic.

Tu nu-l ştii pe Ray Woodhall, dar povestea lui, de viaţă şi de moarte, n-are cum să nu te impresioneze. La 54 de ani, bărbatul e înnebunit după fotbal. Joacă la Hartshill Strollers, în diviziile cele mai de jos ale fotbalului britanic. El şi ai lui sunt amatori, dar arată a profesionişti.

În decembrie 2016, în timpul unui meci, cade secerat. Nu-l ştiau bolnav, părea mai "verde" ca niciodată. Inima îi cedează, se opreşte. Medicii îl preiau mai mult mort decât viu, şi aici nu e nicio expresie sau figură de stil, şi încep manevrele de resuscitare.

În 24 de ore, Ray a murit de 27 de ori!!! Da, aţi citit bine! Sunetul acela pe care îl vedem în filme şi linia aceea fără nicio tresărire i-au apărut de 27 de ori pe monitoare. Tot de atâtea ori, medicii au fost acolo şi au reuşit să-l tragă înapoi pe terenul celor vii.

DOCTORII ŞI-AU CERUT SCUZE LA FINAL

  • "Domnule Woodhall, vreau să-mi cer iertare"
  • "Pentru ce?"
  • "Pentru că v-am lovit foarte, foarte tare pieptul când eraţi inconştient"

Dialogul pe patul de spital cu unul dintre doctorii care l-au salvat. Acum, Ray a fost externat şi după o perioadă de recuperare a primit din nou acceptul pentru a se întoarce pe teren.

"Mi-am pus în gând, încă din prima clipă în care mi-am revenit, să revin în echipă, să fiu fotbalist, să merg duminica şi să pasez, să dau goluri". După patru luni de când se prăbuşea pe teren şi după 27 de momente în care inima i s-a oprit, Ray, la 54 de ani, şi-a pus din nou echipamentul pe el. Viaţa continuă. Joacă fotbal.