Și-a început cariera la Tractorul Brașov, apoi a fost remarcat și transferat de Rapid, a prins echipa națională și, pe urmă, a semnat cu Sheriff Tiraspol. Chiar dacă ascensiunea lui era fulminantă, iar mai toți îi dădeau un viitor frumos în fotbal, acesta s-a retras brusc, spre surprinderea tuturor.

Vorbim despre Eduard Bandi, fotbalist care a decis să renunțe la ghetele cu crampoane și echipamentul de sportiv pentru a îmbrăca straie preoțești.

Fundaș dreapta de meserie, Bandi a început fotbalul la 14 ani, la Motru, și a avansat rapid la fiecare grupă de copii și juniori. A cochetat cu naționalele de tineret și oamenii din jurul său îl vedeau deja titular într-o echipă din marile campionate ale Europei.

Numai că Eduard a oprit tot și s-a călugărit, după cum scrie și Libertatea. Mai întâi Mănăstirea Gura Motrului, iar apoi Muntele Athos. Tatăl fotbalistului o acuză pe mama acestuia pentru decizia luată: ”Ea i-a băgat chestiile astea în cap, pe mine mă vedea un fel de diavol”, spune acesta.

CITEȘTE AICI POVESTEA COMPLETĂ ȘI CUM A AJUNS LA MUNTELE ATHOS