Cristiano Ronaldo a fost primul fotbalist din lume care a ridicat ştacheta atât de aproape de suta de milioane, în timp ce Bale a fost cel dintâi care a depăşit 100 de bulioane. Ştiţi deja, Pogba e cel mai scump transfer din istorie, cu 120 de milioane de euro, dar puţini cunosc numele primului jucător transferat pe mai mult de-un milion de euro.

În 1975, Savoldi o părăsea pe Bologna după 201 apariţii şi 81 de goluri şi mergea la Napoli în schimbul sumei de 1,5 milioane dolari şi devenea cel mai scump fotbalist transferat vreodată.

Recordul său avea să dureze doar un singur an, căci Vicenza a oferit în 1976 pentru Paolo Rossi 2,2 milioane de dolari, iar Juventus a acceptat oferta.

Revenind la Giuseppe Savoldi, acesta a debutat în Serie A în 1965, pe când avea 18 ani. A jucat trei sezoane pentru Atalanta (65-68) şi a marcat 17 goluri. În ciuda faptului că a fost unul dintre golgeterii Italiei de la acea vreme, Savoldi nu s-a impus şi la prima reprezentativă a peninsularilor, unde a strâns doar patru selecţii şi a marcat un singur gol.

În cariera sa, Savoldi a evoluat la trei echipe (Atalanta, Bologna, Napoli). S-a retras în 1983, la 36 de ani, îmbrăcând tricoul formaţiei care l-a oferit fotbalului italian, Atalanta.