7 mai 1986. Steaua e la Sevilla. Puţin după ora 21:00, se va auzi fluierul de start în finala Cupei Campionilor Europeni. În roşu şi albastru va juca Barcelona, în timp ce "militarii" se vor echipa în alb.

Azi. 7 mai 2017. Sunt 31 de ani de când Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni. Tot azi, Steaua Bucureşti nu mai există. E printr-un sertar al Armatei, în timp ce în Liga I o avem pe FCSB.

Dar să revenim la istorie, că e frumoasă. E cu fotbalişti, cu fotbalişti adevăraţi şi cu seri magice. În ziua meciului, singurul ziar de sport din România, "Sportul", îşi împarte prima pagină între Partid şi Sevilla.

"Mult succes echipei noastre campioane", titrează Ioan Chirilă, aflat în Spania. Echipele probabile sunt la loc de cinste, dar şi o scurtă pasă din atmosfera de acolo.

Ziarişti mulţi, atenţie sporită pe alegerile de la FC Barcelona, dar şi o admiraţie pentru Steaua, echipă care a impresionat în meciul cu Anderlecht. Totuşi, treaba e clară. La Sevilla, se discută mai mult despre cât de mare va fi scorul... în favoarea Barcelonei. Şansele roş-albaştrilor noştri erau mici, chiar mai mici decât spaţiul de pe prima pagină din "Sportul".