Şi-a început cariera la Clubul Sportiv Şcolar Slatina, acolo unde jucau şi verişorii lui, dar nu era sigur dacă va continua pe drumul fotbalului. Povestea lui Ionel Dănciulescu e complet diferită faţă: mama îl încuraja să facă fotbal, în timp ce tatăl încerca să-l trimită la Academia Militară.

"Tata mi-a zis că mă lasă la fotbal doar dacă mă ţin şi de carte. Am reuşit să le împac o perioadă pe amândouă, dar atunci când a venit 'treapta' a trebuit să mă decid. Eu voiam fotbal, tata voia să merg la Academia Militară, mama şi sora mea m-au susţinut şi uite aşa am ajuns să merg mai departe cu sportul", îşi începe Dănciulescu povestea în interviul acordat colegilor de la Antena Stars.

A debutat în prima ligă la Electroputere Craiova, în sezonul 1993/1994, iar apoi, după încă un an de stat în Craiova, a venit la Bucureşti. A semnat cu Dinamo, apoi a luat primul titlu în tricoul Stelei, pentru ca, mai apoi, să-şi încheie cariera tot la Dinamo.

A jucat aproape 15 sezoane în tricoul "câinilor" şi cinci ani pentru Steaua. La final, când a decis să se retragă, în dreptul lui apar câteva cifre greu de atins. 515 meciuri şi 214 goluri. Toate, în Liga 1.