Duelul petrodolarilor e tare în această seară pe ”Etihad Stadium”. În afara orgoliului jucătorilor mai există altul, mult mai puternic: cel al patronilor proveniți dintr-o zonă în care barilul se scoate cu târnăcopul.


MANCHESTER CITY

Englezi vor să ajungă, pentru prima oară în istorie, în semifinale. Pare greu de crezu, dar anunțul sosirii, din vară, al lui ”Pep” Guardiola a destabilizat rău echipa care, în 14 meciuri, a obținut doar cinci victorii. Otamendi pare refăcut, însă titularizarea sa nu e sigură sută la sută. Kompany și Sterling vor absenta, accidentați. De asemenea, nu este Samir Nasri. Pellegrini se află - în caz de eșec - în fața ultimului său joc în Champions League cu Manchester City. De la brâu în sus, în ciuda absențelor, gazdele nu stau rău: Fernandinho, Touré, Navas, De Bruyne, Silva - Agüero.

PSG

David Luiz, cel mai scump fundaș central din istorie, nu va juca, fiind sancționat. Blanc l-a recuperat pe Verratti, după ce italianul nu a fost la meciul tur. Francezul trebuie să se decidă dacă-l va introduce titular, pentru a suplini absența lui Matuidi (sancționat și el) sau va merge pe mâna lui Rabiot. În ultimii trei ani, cei din Hexagon s-au oprit la poarta semifinalelor. Pastore e, și el, incert, dar orgoliul lui Ibrahimovic acoperă toate găurile. Așa, ca o curiozitate, PSG n-a pierdut niciunul din ultimele patru meciuri disputate în compania echipelor englezești. De fapt, toate au fost contra celor de la Chelsea...

PRONOSTIC

În mod normal, dacă ținem cont de rezultatul din tur, ambele echipe ar trebui să marcheze (1.47 la unibet). Pentru cei iubitori de adrenalină, însă, hai să ne gândim și la un X corespunzător, regulamentar. Ce ziceți?