Umilință în România - cu FCSB în rol de victimă, scandal de proporții în Spania - cu arbitrul meciului Las Palmas - Barcelona în prim-plan și despărțire temporară în Franța - Neymar pleacă la operație în Brazilia, iată o serie dintre subiectele dezbătute azi de presa internă și internațională.

Gazeta Sporturilor de azi începe cu rușinea suferită de FCSB în Cupă, cu Hermannstadt, titrând, inspirat ”Rusu, plânsu”, făcând trimitere la golurile marcate de Bogdan Rusu în poarta lui Bălgrădean. Tot  din gazetă, Dinamo regretă alegerile ”Contra, Mutu și Miriuță”. Deja e prea târziu însă.

Spaniolii de la Marca sunt încântați de remiza Barcelonei, 1-1 cu Las Palmas, și consideră că La Liga este relansată.

Nici cei de la AS nu sunt străini de subiectul Barcelona și titrează: ”Primul penalty dictat împotriva Barcelonei în 2 ani îi stimulează pe cei de la Atletico înainte de derby-ul din weekend”.

Mundo Deportivo critică arbitrajul lui Mateu Lahoz din meciul Las Palmas - Barcelona și oferă declarația antrenorului Barcei, Valverde: ”A fost un penalty invizibil”.

Și cei de la SPORT sunt siguri că Barcelona a fost ”furată” de Lahoz în meciul cu Las Palmas.

De la lupta pentru titlu în Spania mergem la lupta pentru orașul Milano. În weekend avem Derby della Madonnina AC Milan - Inter, iar Gazzetta dello Sport prezintă un sondaj categoric în favoarea echipei lui Rino Gattuso.

În final, citim din  L'Équipe că PSG nu va conta pe Neymar în meciul cu Real Madrid din Ligă. Starul brazilian se va opera în țara sa natală și va absenta între 2 și 3 luni de pe gazon.