Înaintea meciului cu Danemarca, din preliminariile CM 2018, FRF a anunțat că agenția de pariuri Fortuna a devenit sponsorul echipei naționale. Mai în glumă, mai în serios, nu știu dacă bookmakerul care deține platforma eFortuna iese în câștig din acest parteneriat.

E adevărat că nu poți să compari merele cu perele, dar părerea mea este că Fortuna stă mai bine în industria pariurilor decât naționala României în fotbalul mondial. Am cont deschis la această casă de pariuri de ceva timp și sunt foarte mulțumit. Nu același lucru pot spune și despre jocul naționalei.

Parteneriatul cu FRF a sporit vizibilitatea

Cu riscul de a mă contrazice, accept că asocierea cu „tricolorii” poate să fi fost o mișcare deșteaptă ca vizibilitate. La câteva ore după ce conferința de presă a lui Burleanu, m-am întâlnit cu un prieten care m-a întrebat cum e cu Fortuna, pentru că ar vrea să își deschidă și el cont.

Nu avea cine știe ce experiență ca parior și îi era teamă să nu „își prindă urechile” în site-ul lor. I-am zis să stea liniștit, că totul este cât se poate de simplu, mai ales de când operatorul a lansat versiunea în limba română a platformei de pariuri online.

Metode de depunere

Prima chestie bună e că poți să pariezi online fără să ai card sau cont bancar, prin intermediul cărora să depui bani în cont. Când a intrat pe piața din România, Fortuna a preluat rețeaua de agenții stradale Publicbet și a deschis în ele puncte Cash Point, unde te poți duce cu buletinul și cu bani lichizi și poți alimenta contul din online.

Tot ce ai de făcut este să te duci la cea mai apropiată agenție offline, să spui casierei userul tău și suma de bani pe care vrei să o depui, iar ea se ocupă de restul. Aceeași procedură simplă trebuie urmată și când retragi, cu mențiunea că atât depunerea minimă cât și retragerea minimă este 10 lei, dacă recurgi la această metodă!

Alte metode de depunere sunt cardul și Paysafecard, suma minimă fiind 25 de lei.  Suma minimă de retragere este de 50 de lei. Dacă depui prin Paysafecard, poți retrage doar prin transfer bancar.

Cum deschizi contul

Contul se deschide simplu. Intri pe site și dai click pe „Înregistrează-te acum”, din dreapta sus a ecranului, iar apoi completezi câmpurile nume de utilizator, parolă, prenume, nume, data nașterii, sex, adresă, telefon mobil.

Ai grijă ca datele să coincidă cu cele din actul de identitate, pentru că va trebui să trimiți o copie după acesta împreună cu o dovadă a adresei pentru verificarea contului, în maxim 30 de zile de la deschiderea contului.

După înregistrare, este foarte important să-i furnizezi operatorului documentele solicitate pentru ca acesta să-ți poată verifica identitatea și vârsta, conform cerințelor statului. Nu te îngrijora cu privire la siguranța datelor tale: acestea sunt protejate prin lege.

Pentru îndeplinirea formalității, intri în meniul „Asistență”, secțiunea „Verificarea contului” și încarci documentele cerute în format .jpg sau .png. Imaginile trebuie să fie clare.

Tipuri de pariuri

Nici plasarea pariurilor nu ridică vreo problemă. La Fortuna poți să joci bilete single, multiplu, în sistem, cu baze, dar și pariuri rapide. Pentru un pariu single, dai click pe cota din dreptul selecției dorite și completezi miza în căsuța din dreptul pariului.

Pentru pariul multiplu, adaugi câte selecții dorești. Cota finală este produsul cotelor selecțiilor, iar în subsolul biletului introduci miza. Pentru ca biletul să fie câștigător, toate selecțiile trebuie să fie câștigătoare.

Un pariu în sistem înseamnă mai multe sub-pariuri, în funcție de numărul de selecții de pe bilet. Pentru un bilet cu patru selecții, avem sisteme 2/4, 3/4, Yankee și Lucky 15. Pariul în sistem 2/4 are patru combinații câștigătoare posibile 1-2, 3-4, 1-4, 2-3. Miza totală va fi miza introdusă înmulțită cu numărul de combinații. Yankee este un sistem ce conține toate pariurile de tipul 2/4, 3/4 și 4/4, adică 11 combinații posibile (număr precizat în dreptul lui). Lucky 15 este un sistem ce conține toate pariurile de tipul 1/2, 2/4, 3/4 și 4/4, adică 15 combinații posibile.

Biletul cu baze și pariul rapid

Un bilet cu baze este format din două tipuri de pariuri: baza formată din câteva selecții care trebuie să fie câștigătoare obligatoriu și pariuri în sistem. Logic, în bază se pun meciurile „sigure”. De exemplu, dacă la un bilet cu 5 meciuri alegi două baze și un sistem 2/3, cele două meciuri din bază trebuie să fie câștigătoare, ca și minim două din celelalte trei partide. Miza totală va fi miza introdusă înmulțită cu numărul de combinații.

Dacă joci live, îți recomand pariul rapid, care îți permite să stabilești din avans miza următorului pariu, ca să nu mai pierzi timp cu introducerea ei. Mai sunt necesare doar două clickuri: unul pe cotă și unul pentru confirmarea pariului.

Profită și de faptul că pariind online nu plătești nici o taxă la plasarea biletului și nici atunci când câștigi vreun bilet, ci doar în momentul în care te hotărăști să faci o retragere. La pariuri online, se impozitează retragerile în mod individual, iar dacă nu scoți mai mult de 66.750 RON într-o singură tranșă, vei plăti numai 1% impozit pe suma respectivă.