Stadioanele din Bucureşti incluse în circuitul Campionatului European din 2020 vor fi reconstruite pentru a putea găzdui naţionalele ce vor evolua meciuri oficiale pe Arena Naţională.

Arena din Ghencea va fi demolată şi reconstruită în întregime, în timp ce stadioanele Giueleşti şi Arcul de Triumf vor păstra câteva zone ce sunt în picioare şi acum.

Concret, după cum anunţă şi Gazeta Sporturilor, cele trei arene sunt sigure că intră în planul de reconstrucţie pentru EURO 2020, în timp ce situaţia de la Dinamo este în continuare incertă şi nu se ştie dacă stadionul din Ştefan cel Mare va fi modernizat.

GHENCEA, BIJUTERIE DE 30.000 DE LOCURI

Stadionul Ghencea, fosta arenă a Stelei, ar urma să fie construită de la zero, proiectul incluzând, la început, demolarea completă a tribunelor din prezent, inclusiv a zonei de la "oficială".

  • Astfel, arena va avea 30.000 de locuri, toate acoperite, va beneifica de un hotel şi de un muzeu, iar preţul total ar urma să ajungă la aproximativ 45.000.000 de euro.

GIULEŞTIUL SE SCHIMBĂ ŞI EL

Se păstrează doar o singură peluză, cea dinspre sala de sport, iar restul va fi pus la pământ. Vor fi ridicate tribune cu 18.000 de locuri, toate acoperite, iar arena va arăta ca OZN-ul din Ploieşti.

  • Preţul va ajunge la 22 de milioane de euro

ARCUL DE TRIUMF SE REMODELEAZĂ

Stadionul Arcul de Triumf va fi construit aproape în întregime, urmând să se păstreze doar vestiarele din prezent, care vor fi şi ele remodelate. Va fi în formă de U, neexistând peluză înspre Mănăstirea Caşin.

  • Va avea 8.000 de locuri şi construcţia va costa 12 milioane de euro.