Weekend mai mult decât încărcat în fotbalul intern și extern. Dacă în România asistăm la o luptă destul de urâtă pentru titlu, cu două tabere, CFR Cluj și FCSB care au uitat fotbalul, dar mizează pe mijloacele declarațiilor mioritice, pe plan extern avem și ceva subiecte legate de fotbal.

Gazeta Sporturilor de azi începe cu o întrebare pe care orice stelist i-ar adresa-o celui care se vrea a fi antrenorul FCSB-ului, Nicolae Dică: ”Dică, tu faci ceva?” Din nou, cea mai bogată echipă a României a jucat modest în campionat, câștigând contra Viitorului, 2-1, în urma unui meci în care Budescu a fost omul decisiv. Unicul. De cealaltă parte, echipa lui Hagi a părut în vacanță.

Tot din gazetă mai aflăm că Ioan Andone și Marius Niculae vor clubul Dinamo. Nu să antreneze sau să joace acolo, ci să patroneze! Cei doi ar negocia cu Ionuț Negoiță preluarea ”câinilor”.

Din Spania culegem o primă pagină surpriză în AS: Rugby! Spania este aproape de Mondial, iar ibericii le dedică luptătorilor din sportul cu balonul oval o primă pagină. 

Din MARCA citim că PSG se teme de plecarea lui Neymar la Real și a început contraofensiva. Șeicii au pleca deja în Brazilia pentru a-l convinge pe jucătorul de 220 de milioane de Euro să nu plece în Spania.

Ne mutăm în presa apropiată celor de la FC Barcelona și citim că liderul din Spania a dat prima lovitură pe piața transferurilor: Arthur de la Gremio. A costat doar 30 de milioane de Euro. O nimic toată față de Coutinho sau Dembele.

În Italia, Juventus este tot mai aproape de un nou titlu. Napoli a clacat pe San Siro, 0-0 cu Inter, iar ”Bătrâna Doamnă” a ajuns pe locul 1, cu avans și cu un meci în minus.

Din Franța aflăm că grecii pot fi și eroi...pozitivi! Mitroglou a marcat pentru Marseille în meciul cu Toulouse și a adus o victorie importantă în lupta pentru locul 2.